24 juli 2024

Bij teamontwikkeling doe je samen met collega’s nieuwe kennis en vaardigheden op. Ontwikkelen als team heeft een aantal interessante voordelen ten opzichte van individueel trainen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is teamontwikkeling?

Teamontwikkeling betekent dat teamleden samen leren. Als team volg je bijvoorbeeld samen dezelfde training om nieuwe kennis, vaardigheden of ervaring op te doen. Bijkomend doel is om de onderlinge samenwerking, communicatie en/of teamresultaten te verbeteren.

Voorbeelden

  • Een marketingteam bekijkt samen een webinar over onlinemarketing trends.
  • Een team van winkelmedewerkers volgt samen de cursus Verkoopmedewerker om de verkoopresultaten in de winkel te verbeteren.
  • Het managementteam gaat samen naar een lezing om nieuwe inzichten in leiderschap op te doen.
  • Een groep kantoormedewerkers volgt samen de cursus Effectief communiceren op de werkvloer om de onderlinge communicatie te verbeteren.

Teambuilding of teamontwikkeling?

Teambuilding draait meestal om het versterken van het groepsgevoel. Door bijvoorbeeld samen een activiteit te doen, te borrelen of te dineren, wordt de band versterkt. Dit komt de werksfeer en samenwerking vaak ten goede.

Teamontwikkeling gaat om het ontwikkelen van specifieke vaardigheden en het vergroten van kennis. Ontwikkeling is de focus, al komt het meestal ook de onderlinge sfeer ten goede.

Voordelen van teamontwikkeling

Teamontwikkeling biedt diverse voordelen vergeleken met individuele ontwikkeling.

  • Kennis als groep: door samen te leren heeft iedereen dezelfde actuele kennis. Na afloop zitten alle teamleden op hetzelfde niveau.
  • Verbeterde communicatie: door gezamenlijk te leren en ontwikkelen, verbeteren de communicatieve vaardigheden binnen het team. Dat zorgt voor een efficiëntere en effectievere samenwerking.
  • Gezamenlijk leerdoel: een gemeenschappelijk ontwikkeldoel stellen, zorgt voor een gedeelde visie en versterkt de motivatie en betrokkenheid van alle leden.
  • Versterkte teamdynamiek: teamleden leren elkaar tijdens het leerproces beter kennen. Door het samen te doen, leren medewerkers met en van elkaar.
  • Maatwerk mogelijkheden: er kan een training of opleiding op maat gemaakt worden. Inhoud en voorbeelden sluiten dan naadloos aan bij de werkpraktijk en leerwensen van jouw organisatie of team.

Teamontwikkeling door IMK Opleidingen

Ook bij IMK Opleidingen kunnen teamleden samen een training volgen. Of een ontwikkeltraject, bestaande uit meerdere trainingsdagen.

Binnen onderstaande thema’s kun je bij ons werken aan teamontwikkeling.

Voor een maximaal effect volgen we daarbij deze stappen.

1. Persoonlijk advies

Op basis van jullie leerwens, branche en locatie komt een door ons geselecteerde trainer langs voor een oriënterend gesprek. Samen bespreken jullie de situatie die om teamontwikkeling vraagt. De trainer adviseert vervolgens de vorm en duur van het ontwikkeltraject. Het kan om één training gaan, maar ook om een reeks.

2. Voorbereiding

Ga je akkoord met het voorstel? Dan vragen we de teamleden om mee te denken over wat ze willen leren. Optioneel maken ze ter voorbereiding ook een DISC-gedragsanalyse. Zo start de teamontwikkeling eigenlijk al.

Aan onze kant bereiden we de online leeromgeving voor. Desgewenst met jullie eigen bedrijfslogo. Eventueel kan een kick-off moment plaatsvinden om de doelstellingen van het ontwikkeltraject te bespreken.

3. Uitvoering

De trainer komt langs op jullie bedrijfslocatie (of een andere locatie naar keuze) op de afgesproken momenten. De teamleden gaan daar aan de slag met de ontwikkeling van hun vaardigheden. Dat doen we middels kennisdeling, rollenspellen, praktische oefeningen en discussies. Desgewenst kunnen de trainingsdagen verder verrijkt worden met lezingen, minicolleges of een gastacteur.

4. Borging

Tussen de trainingsdagen door passen de teamleden het geleerde toe in de praktijk. Bij de eerstvolgende ontmoeting worden de ervaringen besproken. Via het online leerplatform houden de trainer en teamleden ondertussen contact om zo de ontwikkeling levendig te houden. Vaak werken we ook met verbeterplannen tijdens een training om het geleerde daarna direct in de praktijk te brengen.

5. Vervolg

Na afloop evalueren we het succes van het ontwikkeltraject. Is het leerdoel behaald? Daar gebruiken we onder andere de Gedragsmeter voor. Zijn gaandeweg nog nieuwe ontwikkelpunten boven water gekomen? Desgewenst maken we ook een vervolgtraject op maat.

Teamontwikkeling in de praktijk

Benieuwd hoe zo’n ontwikkeltraject er in de praktijk uitziet? We delen graag enkele sprekende voorbeelden.

Tijd om jouw team te ontwikkelen?

Wil je met teamontwikkeling aan de slag om de kennis, vaardigheden, samenwerking en resultaten van jouw team naar het volgende niveau te brengen? Bel of mail met onze maatwerkadviseur! Lees meer informatie over incompany trainen of neem direct contact op via 0172-423456